Confessions of a shopaholic: din librarii - pe marele ecran

Marti, 7 Aprilie 2009, Categoria: Diverse

Confessions of a shopaholic: din librarii - pe marele ecran Cartea lui Sophie Kinsella, "Confessions of a Shopaholic", si cele patru care i-au urmat ("Shopaholic Takes Manhattan," "Shopaholic Ties the Knot," "Shopaholic and Sister" si "Shopaholic and Baby") au devenit deja un fenomen de anvergura internationala, care si-a asigurat un numar mare de cititori pasionati si devotati. Fiecare carte a ajuns pe lista de best-seller-uri in SUA si Marea Britanie: la un moment dat, trei dintre cartile lui Kinsella se aflau in lista Top Ten publicata de The Washington Post.

Succesul seriei a atras atentia producatorului Jerry Bruckheimer. "Compania noastra cauta in permanenta idei proaspete," spune Bruckheimer. "Sophie ne-a ajutat mult pe parcursul realizarii acestui film, asigurandu-se ca trecerea Rebeccai Bloomwood spre marele ecran va ramane fidela miezului si temei romanelor."

Producatorul executiv Chad Oman isi aminteste: "Cand am citit prima data romanul, dupa vreo 10 pagini mi-am dat deja seama ca voiam sa facem acest film. De la bun inceput mi s-a parut o carte foarte inteligenta, spirituala, fermecatoare si cu mare incarcatura emotionala." "Daca va uitati la criza datoriilor, care se deruleaza acum in SUA, cand toata lumea are carti de credit, toata lumea poate sa o inteleaga pe Rebecca Bloomwood," adauga producatorul executiv Mike Stenson.

Kinsella a lansat-o pe Rebecca Bloomwood acum opt ani. De atunci, peste 15 milioane de cititori din 35 tari – intre care SUA si Marea Britanie, dar si multe tari din Europa de Est si de Vest, Scandinavia, Turcia, Japonia, China, Coreea, Indonezia, Thailanda si Vietnam — au ajuns sa se indragosteasca de personajul ei fermecator, neajutorat si etern optimist, care se da in vant dupa cumparaturi.



Ca regizor al filmului "Ma dau in vant dupa cumparaturi", Jerry Bruckheimer l-a ales pe australianul P.J. Hogan, stabilit in SUA. "Stilul lui P.J. are exact acea sensibilitate pe care ne-o doream pentru acest film," remarca producatorul. "Muriel’s Wedding si My Best Friend’s Wedding au fost doua filme pe care le-am vazut cu mare placere. P.J, are un minunat simt al umorului, cu o nota romantica absolut incantatoare."

"Rebecca Bloomwood a fost un personaj cu care m-am identificat total," spune Hogan. "Daca cineva se da in vant dupa cumparaturi, crede cu tarie in terapia de retail. Te simti prost ? Intri intr-un magazin si te inveselesti instantaneu. Toata lumea poate sa inteleaga acest mecanism. Cand suntem tristi, apelam cu totii la cumparaturi ca modalitate de a ne inveseli, dar Rebecca pur si simplu nu se poate opri. N-a dat niciodata peste un chilipir in fata caruia sa poata spune <>".

Pentru versiunea cinematografica a cartilor, atat decorul, cat si nationalitatea Rebeccai au emigrat spre vest, in America. "In mintea mea si in carti, desigur, ea va ramane pentru totdeauna englezoaica," spune autoarea. "Dar am cunoscut o multime de Becky Bloomwood in toata lumea si de toate nationalitatile. Ceea ce conteaza pentru mine cel mai mult este faptul ca, in film, avem inima, nebuniile si umorul ei. Filmul foloseste elemente din primele doua carti ale seriei, iar a doua chiar se deruleaza la New York. Multe dintre scenele mele preferate apar in film si a fost extraordinar sa urmaresc cum au fost filmate. Povestea lui Becky este o adevarata parabola a vremurilor noastre, caci ea incearca sa isi reduca cheltuielile, sa lase deoparte cartile de credit si sa isi schimbe viata."
  
asdasd