Sinopsis:
Lucrand in conditii extrem de ingrate ore indelungate, femeile de la fabrica Ford din Dagenham si-au pierdut in cele din urma rabdarea cand au fost denumite "necalificate". Cu umor, bun simt si curaj, ii infrunta pe platitorii lor, o comunitate locala tot mai beligeranta si, in cele din urma, insusi guvernul. Liderul luptei femeilor e Rita, volubila, la subiect, ale carei temperament focos si imprevizibilitate comica se dovedesc a fi pe masura oricarui adversar masculin, si se aseamana cu lupta Barbarei Castle din Casa Comunelor dominata de barbati.
In ciuda incercarilor de a fi respinsa ca "Revolutionara Revlon", lupta lui Rita pentru egalitate capteaza imaginatia publicului, generand titluri de ziar in intreaga tara. Masinistele se duc la Westminster pentru a protesta in fata Parlamentului si, la inceput, sunt surprinse si incantate de sprijinul motociclistilor in trecere, care claxoneaza si striga cuvinte de incurajare. Apoi, isi dau seama ca pancarta nu e desfasurata complet si in loc sa scrie "VREM EGALITATE INTRE SEXE", scrie "VREM SEX" (in mod incredibil, acest moment intra in istorie!)".
Barbara Castle le vede de la fereastra de la biroului ei si simpatizeaza cu ele. Pune mai multa presiune asupra prim-ministrului Harold Wilson ca sa-i dea puterea de a regla situatia cu sindicatele.
Cu toate astea, plata grevistelor este extrem de mica, iar campania incepe sa cauzeze probleme la domiciliu pentru multe dintre femeile ai caror soti lucreaza in fabrica. Sotul lui Rita, Eddie, se chinuie sa aiba grija de copiii lor, in timp ce ea este ocupata cu protestul.
Ford a cazut la o invoiala: femeile vor castiga 92% din salariile barbatilor.
Greva masinistelor din Dagenham si intelegerea ce-a urmat dupa negocierile cu doamna Barbara Castle au dus la introducerea unui Act pentru Salarii Egale, care a devenit lege in 1970.